TİKA, Arnavutluk'taki öğrenci yurdunu yeniledi

20.06.2019 - 09:34

Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı Başkanlığı TİKA'nın Arnavutluk’un başkenti Tiran’da tadilat ve donanımını üstlendiği öğrenci yurdu hizmete girdi. Düzenlenen törene Arnavutluk Başbakanı Edi Rama da katıldı.

TİKA, Arnavutluk'taki öğrenci yurdunu yeniledi

TİKA, Balkanlar’dan Asya’ya, Filistin’den Afrika’ya, eğitimden sağlığa ihtiyaç duyanlara  yardım elini uzatmaya devam ediyor. 

Arnavutluk'un başkenti Tiran’da "Öğrenci Şehri" olarak adlandırılan merkezdeki 6 numaralı yurt binası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine TİKA tarafından onarıldı ve tefriş edildi.

Yurt binasının hizmete girmesi sebebi ile düzenlenen törene katılan Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, yapılan işin ülkedeki yurtların bakım, onarım ve donanımı için mükemmel bir örnek oluşturacağını söyledi.

Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük de, TİKA’nın Arnavutluk’ta, aralarında okul, hastane, kütüphane ve kırsal kalkınmanın bulunduğu birçok projeye imza attığını hatırlattı.

Yörük, konuşmasında Türkiye’nin her zaman Arnavut kardeşlerinin yanında durduğunu ve durmaya devam edeceğini de vurguladı.

Yurdun açılışına Arnavutluk hükümetinin bazı bakanları da katıldı.

TRT HABER

TRT TÜRK Facebook’ta
TRT TÜRK Youtube’da
TRT TÜRK Twitter’da
TRT TÜRK Instagram'da