Sınırdışı edilen Hollandalı gazeteci çalıştığı gazeteden kovuldu

19.01.2019 - 10:40

Türkiye'nin sınır dışı ettiği Hollandalı gazeteci çalıştığı gazeteden de kovuldu. Ekonomi gazetesi, Ans Boersma ile aralarındaki güvenin kaybolduğunu ve görevden alındığını açıkladı. 

Sınırdışı edilen Hollandalı gazeteci çalıştığı gazeteden kovuldu

2017'den beri Türkiye'de çalışan Ans Boersma hakkında Hollanda, terörle ilişkisi olduğu yönünde Türkiye ile istihbari bilgi paylaştı. Ankara bunun üzerine zaman kaybetmeden Hollandalı gazeteciyi sınır dışı etti.

Ülkesine dönen Ans Boersma, havalimanında gözaltına alınıp sorgulandı ve serbest bırakıldı. Hollanda adli makamları, gazetecinin bir soruşturmada şüpheli olduğunu açıkladı.

Bütün bunlar olup biterken gözler Boersma'nın çalıştığı Het-Finanşiele Dagbilad gazetesine çevrildi.
Gazete, ilk açıklamasında yetkililerden bilgi almaya çalıştıklarını, yaşananlar karşısında şaşkın olduklarını ifade etti.

Bu açıklamadan saatler sonra gazetenin genel yayın yönetmenliğinden yeni bir açıklama geldi. Boersma ile karşılıklı güvenin kaybolduğu belirtilerek, EL Nusra Cephesi mensubu ile geçmişinin olduğunu bildirmemesinin hayal kırıklığı yarattığı vurgulandı.

Açıklamada Boersma'nın görevden alındığı kaydedildi.

Boersma, Nusra Cehpesi mensubu olduğu için tutuklanan eski erkek arkadaşına sahte belgelerle Hollanda vizesi almakla suçlanıyor.

TRT HABER
 

TRT TÜRK Facebook’ta
TRT TÜRK Youtube’da
TRT TÜRK Twitter’da
TRT TÜRK Instagram'da